Meexy en de geboorte van haar pups 10-04-2013

Meexy was door een andere vrijwilligster van straat gehaald en opgevangen. Meexy was aangereden en had haar bekken gebroken. Maar ze was hoogzwanger en de foster ging met vakantie. Het leek ons allen niet een heel goed idee om deze zorg over te dragen aan de vakantieoppas dus mocht Meexy bij ons komen om in alle rust haar baby’s te krijgen. Doordat ze een gebroken bekken had was de vraag of het wel mogelijk was om op een natuurlijke manier te bevallen. We hielden haar rondom de bevallingsdatum dag en nacht in de gaten om, mocht het niet goed gaan, tot een keizersnede over te kunnen gaan. Dus elke paar uur checken, ook snachts.

 

054
mevrouwtje in haar kraamkamer

Meex had een eigen kamer tot haar beschikking en de benedentuin. Zwangere dames (lees bevallen dames) zijn over het algemeen niet het gezelligste gezelschap met andere honden. Ze verdedigen hun pups dus een knokpartij is snel gebeurd. Andere honden geven onrust en dat is net wat ze niet kunnen gebruiken op zo’n moment. Ze had dus beneden alle rust en ruimte die ze nodig had. Na midden in de nacht weer gecheckt te hebben was alles nog helemaal rustig. Kom ik een paar uur later weer ligt ze daar helemaal trots te wezen met 2 pups! Potverdorie, was ze zomaar stiekem begonnen met bevallen en gelukkig is alles goed gegaan. Mocht je graag filmpjes van de bevalling willen zien, kijk maar op de pagina zwangere teef. Erg mooi om even te kijken. Prachtig hoe ze die bevalling deed, mooi om van zo dichtbij mee te mogen maken.

Maar als je nou dacht dat het maar bij 2 pups zou blijven heb je het mooi mis. Het werden er 8! Prachtige mooie gezonde pups. Barun, Bindu, Daman, Karan, Kiran,Kanika, Madhu en Manu. En wat een boefjes zouden het worden. Soms zagen we ze met een complete bananenboom voorbij rennen. We hebben heel wat af geknuffeld en gespeeld. Nadat de oorspronkelijke foster terug was van vakantie en de pups groot genoeg waren voor adoptie zijn ze naar haar terug gegaan. Een aantal had al een plekje gevonden en hoefde niet dubbel te verhuizen. De anderen hebben allemaal een heel fijn plekje gevonden. Een aantal zijn op de training geweest en heb ik nog een stukje groter zien worden. 1 is teruggekomen van adoptie maar volgens mij ook al weer een fijne plek gevonden. Barun heb ik nog heel lang steeds terug gezien op verschillende trainingen van Behave. De anderen heb ik met de sterilisatie nog eventjes gezien in de wachtkamer. Meex is helaas nog steeds niet geadopteerd en woont nog bij haar foster.

©Rescueracao