Jade 19-04-2013

Wat een verhaal was dit. Er kwamen bij Carf steeds berichten binnen dat er een hond in Dominquito zou rondlopen die er zwaar gehavend uit zou zien. Heel schuw, en mensen gooiden steeds stenen naar de hond om haar te verjagen.

059
Jade dag 1

Toch maar eens gaan zoeken daar. Na een beetje rondrijden en vragen, zag ik haar liggen bij een huis. Toen ik dichterbij wilde komen schoot ze natuurlijk weg. Wat was ze schuw! Die zou ik nooit zomaar eventjes pakken, daar zou meer voor nodig zijn. Nu zat ze op het terrein van een beetje een onguur type. Het was niet zijn hond en ik mocht haar meenemen van hem. In ruil voor een maaltijd zou hij me helpen en mocht ik op zijn terrein. Deal! Dus draadkooi neer gezet met een heel lang touw er aan. Zo vast gemaakt dat ik het deurtje dicht kon trekken met het touw. Lekker eten erin en wachten maar. Na een paar uur verstopt achter de auto zitten met het touwtje in m’n handen komt ze eindelijk aangelopen. Ze loopt in de draadkooi, grist het etensbakje er uit en voor ik het af kon knipperen was ze gevlogen… Weg.. met het voedsel.. Shit!!!

jade-4
huid vreselijk ontstoken

Oke, 1 voordeel ze weet nu dat daar eten te halen is. Dus weer voer in de draadkooi, verder naar achteren gelegd en niet in een bakje maar verspreid over de vloer zodat ze het wel ter plekke op moest eten. Weer zitten en wachten… Ja daar kwam ze weer… Weer ging ze zonder aarzelen de draadkooi in en ik kon op tijd de deur dichttrekken. Als een wilde ging ze tekeer om te proberen te ontsnappen. Ze was boos en zo angstig. Arme meid! Ondertussen moest ik zorgen dat het touw strak bleef totdat ik de deur kon vergrendelen. Een millimeter ruimte zou ze zeker benutten om alsnog te kunnen ontsnappen. Grendel er op en Jade kon mee naar de dokter en kon haar herstel eindelijk beginnen. Haar huid was erg slecht. Schurft in combinatie met motorolie wat op haar gesmeerd was had haar huid flink laten ontsteken. Men smeert vaker olie op de huid van een schurfthond omdat het verhaal gaat dat dit de schurft geneest…. Een heel oud lokaal gebruik wat het helaas alleen maar verslechterd.

img_8346
haar huid word al rustiger

Helaas een heel hardnekkig gebruik! Jade gaat naar een andere foster waar ze uiteindelijk uitgroeit tot een leuke, nog altijd wat schuwe maar lieve en mooie meid. Regelmatig ga ik nog mee naar de dierenarts, gewoon omdat ik het zo leuk vind om haar nog eventjes te zien. Helaas is ze tot op heden nog steeds niet geadopteerd.

©Rescueracao