Vers op het eiland kreeg ik een paar eendjes onder m’n hoede zie gered waren door een schipper. Hij had ze de hele dag al alleen zien zwemmen en had ze meegenomen. Omdat ik in Nederland vaak jonge eendjes voor de kinderboerderij op had gevangen durfde ik dat hier ook best aan.

040we begonnen met vier, appeltje eitje dacht ik nog. Maar iets ging er niet goed. Na de eerste nacht waren er ’s morgens al 2 dood.. Ik vond het afschuwelijk, eentje was verdronken in het badje en 1 lag dood in het hokje. Ik snapte er niks van… Ja dat badje was pech, het eendje had zich uit het hokje gefriemeld en was gaan zwemmen in de teil maar kon er zelf niet meer uit komen. Maar die ander, het was me een raadsel waarom ze dood was gegaan. Ik had al zo vaak eendjes gehad en nog nooit was me er 1 doodgegaan.

De hele dag verder was er aan de andere 2 niks te merken en ze hadden plezier voor 10. Volgende ochtend lag de volgende dood in het hokje. Wat een drama was dat zeg. Dus kapitein was als enige nog over. Zou toch niet zo zijn dat hij ook nog dood zou gaan he… Ja helaas. Kapitein heeft het nog 2 dagen uitgehouden en lag op een ochtend ook dood in z’n hokje. Bah wat verdrietig. Lang, heel lang heb ik me afgevraagd wat daar nu is misgegaan. Achteraf, na ervaring met de pups te hebben opgedaan kan ik me alleen bedenken dat ze het ’s nachts koud hebben gehad. Omdat ze allen na de nacht dood lagen in het hokje.050 Maar ze stonden binnen en we wonen in de tropen. Dus het was totaal niet in me opgekomen dat het wellicht te koud voor ze zou zijn ’s nachts. Ik was nog aan het acclimatiseren dus ik had het nog bloedheet. Stond er niet bij stil. Iets wat in Nederland zo vanzelfsprekend was geweest… Later bij een ander kuiken met kruikjes gewerkt ’s nachts en dat ging gelukkig prima. Voor informatie over eendjes en kuikens groot brengen zie tab kuikens.

©Rescueracao

Advertenties