Mijn naam is Meente Schijf en ik ben dierenarts van beroep. Ik ben geboren en getogen in Hoorn. Ik was altijd al met dieren bezig, van salamanders vangen uit de vijver tot vrijwilligerswerk in het honden asiel. Ik heb lange tijd aan paardrijden gedaan en heb zelfs een tijd lang een eigen pony gehad.

031
Ik met Blue

Ik wist al van kleins af aan dat ik dierenarts wilde worden. Toen ik
klaar was met het VWO op de middelbare school, ben ik daarom meteen begonnen met de studie diergeneeskunde in Gent, België. Hier heb ik na 7 jaar mijn diploma gehaald. Meteen na mijn studie ben ik naar Curacao gekomen en hier werk ik nu anderhalf jaar met veel plezier. Het is een uitdagende, afwisselende baan, waar ik veel voldoening uit haal. In mijn werk behandel ik voornamelijk honden en katten, waar ik dan ook het meeste over zal schrijven.

Buiten mijn werk om ben ik veel bezig met mijn 2 honden, Raja en Pip, en mijn kat, Tippy. Ik doe met beide honden aan behendigheid en heb met beiden verschillende gehoorzaamheidscursussen doorlopen. Ik probeer daarnaast zo vaak mogelijk met ze te gaan wandelen. Buiten mijn dieren om probeer ik regelmatig te gaan duiken. De dieren onder water fascineren mij evenveel als de dieren op het land. Verdere interesses van mij zijn fotografie, tekenen en lezen.

Advertenties