271
ik met Gibi

Mijn naam is Esther Platell- van der Kleijn. Geboren en getogen in Hengelo. Vanaf jongs af aan hou ik van dieren. Ze zijn altijd een rode draad in m’n leven geweest. Als kind voerde ik al baby vogeltjes en had ik tamme ratjes. Werkte al vroeg vrijwillig bij de kinderboerderij en de dierenarts. Ik wilde altijd dolgraag een hond maar de rest van de familie niet. Dus met 18 jaar zelfstandig gaan wonen en direct bij het plaatselijk asiel een hond gekocht. Eentje alleen vond ik zielig en een klein half jaar later volgde de 2e. Beide hadden een rugzakje met probleemgedrag en zo is mijn liefde voor honden trainen geboren. Na eerst met de honden op les geweest te zijn ben ik de opleidingen om trainer en gedragsdeskundige te worden gaan volgen. Rond m’n 20e verjaardag gaf ik m’n eerste les bij een hondenvereniging. Een aantal jaren later startte ik m’n eigen hondenschool in Almelo.

20131005_2158
ik met Faya Mila en Eefje

April 2011 zijn we verhuist naar Curacao. Een nieuwe uitdaging was waar we aan toe waren. Leren leven op een andere plek op de wereld. Totaal iets anders doen, zeeleeuwen trainen. Even geen honden, geen hondentraining… hahah nou dat duurde niet lang. Binnen de kortste keren starte ik de hondenschool BEHAVE weer op, gaf ik weer training,  werd ik foster voor Carf en de Dierenbescherming, en werkte voor beide stichtingen. Honden, honden, honden 24-7. Rond de 70 honden, volwassen en pups, zijn bij ons thuis geweest. Sommigen een paar dagen anderen weken tot maanden. Er waren momenten dat we 10 of meer honden in huis hadden. De meesten vonden na een tijdje hun eigen thuis en aantal zijn gebleven.

We zijn sinds juli 2015 vanuit Curacao verhuist naar Duitsland en wonen nu midden in nationaal park de Harz. We hebben 7 honden, waarvan 6 rescues van Curacao. Ook hebben we nog 2 katten en een cura rescue Ara.

Hondenschool BEHAVE!

Na mijn diploma behaald te hebben als sociaal pedagogisch medewerker en een aantal jaren in het werkveld gewerkt te hebben wilde ik naast mensen ook graag met dieren werken. Een droom was om 2 werkvelden samen te brengen. Met mensen en dieren werken.

012Ik heb mijn trainersopleidingen volbracht bij de Nederlandse vereniging voor instructeurs in hondenopvoeding en -opleiding. Daarnaast heb ik de HBO-opleiding tot hondengedragsdeskundige gevolgd aan het van Hall instituut. Omdat hondentraining een gebied is wat in beweging blijft, is het belangrijk steeds mee te gaan in de nieuwste ontwikkelingen en technieken. Om dat te blijven volgt ik de CPDT-trainingen (en opvolgende trainingen) aan het Ethology Institute Cambrigde. Naast honden trainen heb ik nog een passie, papegaaien. Op dit moment volg ik trainingen om professioneel papegaaien te kunnen trainen.

Vanaf 2000 gaf ik les bij Kynologen vereniging Almelo. In 2007 ben ik hondenschool Good Fellows gestart. Zowel groeplessen, privélessen, gedragtraining en workshops konden worden gevolgd.

Ik begeleidde diverse dierenasiels in de regio variërend van het begeleiden van honden met serieuze gedragsproblemen tot het opleiden van personeel op gebied van honden training en gedragsherkenning. Mede dankzij deze positie is er veel ervaring op het gebied van het begeleiden van herplaatste honden en zwerfhonden uit Spanje.

Ook was ik gastdocent aan het Regionaal Opleidingscentrum te Almelo en gaf les aan studenten opleiding verzorgende, om deze studenten kennis te geven van honden en hun gedrag zodat zij op de werkvloer veilig konden werken. En gaf ik educatie op basisscholen om kinderen wegwijs te maken in de hondentaal zodat bijtincidenten verminderd kunnen worden.

Na mijn emigratie naar Curacao was ik verbonden aan het sea aquarium aldaar als zeeleeuwentrainer. Maar we vonden niet geheel in elkaar wat we zochten. En zo ben ik dan toch weer met honden trainen verder gegaan.

De laatste jaren ben ik actief onder de naam hondenschool Behave! op Curacao waar er naast de reguliere lessen veel met zwerfhonden is gewerkt. Naast het vangen op straat en het opvangen thuis en in pleeggezinnen werkte ik aan het rehabiliteren van deze honden zodat de honden geadopteerd konden worden.  Dit alles in samenwerking met verschillende rescue-organisaties van het eiland. Door deze samenwerking kon de specialisatie getraumatiseerde, ongesocialiseerde en zeer angstige honden worden uitgediept.

©Rescueracao. Like our Facebook page

 

 

Advertenties