Ik ben Denice Bezemer-Hoyer, ben belast met de vertaling naar het Papiamento van de blog die door de verschillende mensen geschreven worden.

Denice met Tuti en Balto
Denice met Tuti & Balto

Ik ben geboren en getogen op Curaçao totdat ik in 1981 naar Nederland vertrok om te gaan studeren. Gedurende mijn eerste 18 jaar hier op het eiland, hadden we een huis vol dieren. Alle soorten dieren wat wij als kinderen (8) onderweg vonden wat hulpbehoevend was werd mee naar huis genomen. Zo hadden we een huis met 2 tot 3 honden(soms meer), 2 tot 3 poezen, een slang (Sssaskia), witte muizen, geiten, varkens, kippen, eenden, konijn, parkieten en ga zo maar door. Mijn ouders hadden zich hier nooit over beklaagd, sterker nog, het werd gestimuleerd. Zo hadden we een keer een weekendje willen logeren op Westpunt, hadden we 1 auto vol met huisraad en kinderen en de andere auto was vol dieren en voer. En je zult maar net zien, deze auto was betrokken, boven op de brug bij een aanrijding! Maar gelukkig zonder dat er sprake was van letsel. Echter de politie agent die het verkeer kwam regelen wist niet hoe hij het had toen hij het autoportier opende en begroet werd door alle dieren die meegingen (honden, geit, poes, parkiet en 2 honden). Maar goed ook dat hij het portier gelijk sloot, want kan je je voorstellen wat er gebeurd zou zijn als ze vrij gingen rondlopen?

20160304_104751
Tuti

Na mijn opleiding tot mondhygiëniste heb ik een aantal jaren met veel plezier in Nederland gewerkt. Echter mijn man, wilde graag naar Curaçao migreren wat wij 22 jaar geleden gedaan hadden. Hij was gelijk thuis (hij was geboren en getogen in Nederland en Duitsland) en ik had ontzettend veel heimwee naar Nederland toen. Ook onze Jack Russel Terriër, Tommy, die meekwam uit Nederland was hier gelijk thuis en begon zich als een ware machoman te gedragen. Zocht ruzie met de grootste honden die hij tegenkwam en ging achter de teven aan. Wij hadden hem toen ook gelijk laten castreren. Voor ons was Tommy ons eerste kind. Later toen onze zoon geboren was en hij en Tommy onafscheidelijk waren, moesten we toch na 2 jaar Tommy verplicht wegdoen omdat onze zoon zwaar allergisch was voor hem. Wij hadden hier zoveel pijn aan dat we besloten hadden niet meer aan dieren te beginnen.

20151221_190840
Balto

Nu zijn we weer wat jaren verder en wilde onze zoon zelf graag honden, ook wij wilden heel graag, alleen durfden we niet goed. Toen een vriendin een nestje Chihuahuas had en onze 2 (b)engeltjes aan ons wilde verkopen, hadden we voor we het wisten 2 lieverdjes in huis. Aanvankelijk was ik bang omdat ik niet weer door een traumatische ervaring heen wilde maar gelukkig gaat het goed en hebben we net als toen in mijn jeugd een huis weer vol dieren. Want wij zijn ook nog door een poezenfamilie geadopteerd.

Ik doe het vertaalwerk met veel plezier, behalve dat ik er zelf veel van opsteek, vind ik dat men zoveel mogelijk voorgelicht moet worden. Men moet hier meer weten over de omgang met dieren maar ook over de verzorging ervan en de noodzaak van goede voeding en vers water!

Advertenties