Nou dan gaat het er toch eindelijk van komen, mijn eerste schreden op het schrijverspad.

Eerst mezelf maar even voorstellen. Dat praat wat makkelijker. Mijn naam is Arina van Beers. Ik woon sinds 2002 op Curaçao. Daarvoor “gewoon” in Nederland en ik heb ook nog 1 jaar op Aruba gewoond. Dat was eigenlijk het begin van de tropen kriebels.

Ik woon samen met Bryan en heb zelf 5 katten en 2 honden.

FB_IMG_1457899136852

Hier op Curaçao heb ik de eerste 6 jaar in het ziekenhuis gewerkt. Ik ben namelijk verpleegkundige. Als vrijwilliger hielp ik een vriendin in haar honden-en kattenpension.

In Nederland gaf ik hondentraining (gehoorzaamheid en behendigheid) en mijn hele leven ben ik al omringt door huisdieren. Waarvan de kat met stip op nummer 1.

Na 6 jaar ziekenhuis kreeg ik de kans om betaald voor mijn vriendin te gaan werken. Dat heb ik gedaan. Ik deed de huisdierenverzorging bij mensen aan huis, gaf honden training en werkte in het pension, ook had ik thuis 2 kennels voor pension honden. Toen zij naar Nederland vertrok en daarmee het (toen nog) enige kattenhotel ophield te bestaan heb ik besloten om zelf een kattenhotel te beginnen bij mijn bestaande hondenopvang. Omdat katten echt mijn passie zijn is de nadruk op deze dieren komen te liggen. Ik zou ik niet zijn, als ik er dan ook niet alles over wilde weten. Dus na jaren van zelfeducatie ben ik begonnen met de opleiding tot kattengedragstherapeute en doe ik er ook meteen maar de opleiding katten trimmen erbij.

Wat is mijn link met de rescue “beweging”op Curaçao? Via een kennis kreeg ik een keer de vraag om moederloze kittens op te vangen. Die gingen, ondanks mijn goede bedoelingen en gesurf op internet, allemaal dood. Een volgende nestje meldde zich…dat ging al weer beter en de rest is geschiedenis. Veel te regelmatig, krijg ik via via moederloze kittens binnen. Ik vang op kleine schaal op, op persoonlijke titel en uit eigen middelen. Ik zeg dus ook vaak “nee”.

Via mijn artikelen hoop ik mensen handvatten te geven hoe om te gaan met (gevonden) kittens en katten maar ook over kattegedrag in het algemeen.

Feedback is welkom en ook als jullie over een specifiek onderwerp een artikel willen zien hoor ik het graag.

Heel veel leesplezier,

Arina

Advertenties